dinsdag 10 oktober 2017

Kerstmarkt Wezup

In het Drentse Wezup, een schilderachtig dorpje tussen Emmen en Westerbork, is elk jaar een unieke kerstmarkt langs vele oude boerderijen en schuren. In 2013 is dit op 13, 14 en 15 december.

Het thema van dit jaar is ‘Oostenrijk’. Betekent het dat heel Wezup ondergedompeld is in een Oostenrijkse sfeer? Welnee, ons dorp blijft een authentiek Drents dorp met dito uitstraling. Die uitstraling krijgt een Oostenrijks tintje. Niet meer, maar ook niet minder.

De kerstmarkt van Wezup begon in 1990. Inmiddels trekt het elk jaar duizenden bezoekers uit ons land maar ook uit de Duitse grensstreek. De markt wordt gehouden in de vaak eeuwenoude boerderijen. Zie je het al voor je? Nostalgische klinkerweggetjes, boerderijen met rietgedekte daken… een ouderwetse kerstsfeer dus. ‘s Avonds verlichten honderden waxinelichtjes de route en creëren een sprookjesachtige sfeer. Op vrijdagavond wordt de kerstmarkt traditioneel geopend met kerstliedjes gezongen door de kinderen uit Wezup en omgeving.

De toegang is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De kerstmarkt van Wezup is een gezellige middag / avond uit voor het hele gezin! In de schuren van de deelnemende boerderijen zijn allerhande artikelen te koop; van kerstartikelen tot verzorgingsproducten.

Er staan zo’n 60 standhouders ingeschreven! De ijsvereniging en de dorpsvereniging serveren warme hapjes en drankjes tegen betaalbare prijzen. In het hele dorp worden dezer dagen de bekende knieperties gebakken. Wees dus welkom op de kerstmarkt in Wezup!

Openingstijden 2013:
Vrijdag 13 december van 19.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur
Zondag 15 december van 11.00 tot 17.00 uur
Parkeren & Entree:
De entree en het parkeren is gratis.
Gratis vervoer met de huifkar!
Let op! Tot onze spijt is de Kerstmarkt helaas niet rolstoelvriendelijk vanwege de klinkerstraatjes en op- en afstapjes voor de deeldeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kerstmarkt Goes

Ruim 100 kramen, 25 foodtrucks, meer dan 10.000 bezoekers en de thema's brocante, Dickens en food op vrijdag 8 en zaterdag 9 december i...