dinsdag 10 oktober 2017

Kerstmarkt Harlingen

Een traditie die niet meer uit Harlingen weg te denken is: de Kerstmarkt aan de Zoutsloot.
Op zaterdag 14 december van 15.00 tot 21.00 uur vindt de tiende (!) editie van de sfeervolle Zoutsloter Kerstmarkt in Harlingen plaats. Wat aan de keukentafel van Karen Brugman en Willard van Grootveld samen met zus Mirjam Brugman is bedacht, heeft zich ontwikkeld tot een grote publiekstrekker. Niet voor niets beheerst de Harlinger kerstmarkt de top der kerstmarkten. Meer dan eens aangestipt als de gezelligste en meest sfeervolle van het Noorden met ruim tweehonderd kramen vol gevarieerde koopwaar. En meer…

Het idee om op de knusse gracht met gerestaureerde pareltjes van woningen een kerstmarkt te organiseren, bleek in 2004 meteen een schot in de roos. Mede dankzij de medewerking van de bewoners, die een impuls aan de sfeer gaven en geven door de gevels van hun monumentale woningen te verlichten en te decoreren. Houtvuren her en der versterken de sprookjesachtige ambiance en nostalgische uitstraling.

Kern van de kerstmarkt vormen meer dan tweehonderd kramen van standhouders en goede doelen uit binnen- en buitenland. Alle gelegenheid voor de vele tienduizenden bezoekers om te genieten van ambachtelijke lekkernijen als apfelstrudel, poffertjes, chocolademelk, kazen, (gluh)wijn, jams et cetera. Uiteraard zijn allerlei ingrediënten aanwezig om kerstinspiratie op te doen. Of het nu gaat om eten, drinken, decoratie of kleding.

De Zoutsloter Kerstmarkt is pas compleet als er ook een gevarieerd muzikaal programma is. Dit jaar wordt de jubileumeditie opgeluisterd met optredens van o.a. de Kerst(b)engels en Rudolf ´t rendier, General Jazz, dweilorkest De Boljeiers en diverse koren (zie het programma). Ook de Knuffeltrollen geven met hun straattheateract acte de presence.

De 10e editie van de Zoutsloter Kerstmarkt staat in het teken van een dag volop genieten, sfeer proeven en ook nog eens de enige echte zeehavenstad van Friesland ontdekken. Extra reden dus om zaterdag 14 december 2013 een uniek dagje Harlingen te plannen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kerstmarkt Goes

Ruim 100 kramen, 25 foodtrucks, meer dan 10.000 bezoekers en de thema's brocante, Dickens en food op vrijdag 8 en zaterdag 9 december i...